20-jarig jubileum


Op 1 oktober 2019 bestaat QualityTrain
20 jaar!

Een mooie gelegenheid om even stil te staan en terug te blikken op (bijna) 20 prachtige jaren:

In 1999 nam ik de grote stap mijn baan als hoofd opleidingen op te zeggen en een eigen bureau voor training en advies te starten. Dat het trainen moest worden, dat stond als een paal boven water. Ik had als hoofd opleidingen en als freelance trainer bij ARTRA de smaak van trainen al een aantal jaren te pakken. En advies, ach ja, met flink wat ervaring in de uitzendbranche dacht ik wel het een en ander te weten. De adviesklussen vonden dan ook met name in deze branche plaats. De trainingsactiviteiten breidden zich langzaam uit naar andere branches, als semiconducteurs (Philips), handel (Wehkamp), banken (ABN AMRO en ING), verzekeraars (Agis, SNS, Univé en Zwitserleven) en zorg (AMC, Evean, Zonnehuis, huisartsenposten en  huisartsenpraktijken).

In 2002 besloot ik een officiële opleiding te gaan volgen voor trainer. Bij de Trainersacademie in Amsterdam leerde ik nog meer over didactische vaardigheden, groepsdynamiek, counseling, en het ontwerpen van trainingen. Ik leerde er ook drie fantastische vrouwen kennen, waar ik toen en nu nog steeds een intervisieclub mee vorm en waar ik vanaf die tijd ook regelmatig mee samenwerk. Een extra cadeau.

In 2003 en 2005 was ik er een paar maanden tussenuit voor het krijgen van 2 prachtige zoons. Gelukkig zorgden zij en manlief met hun flexibiliteit ervoor dat de ‘kwaliteitstrein’ op stoom bleef.

Ondertussen was ik er achter gekomen dat ik naast trainen ook het coachen van mensen en later van teams erg boeiend en leerzaam vond. Het advieswerk had ik toen al een tijdje achter mij gelaten. Reden om in 2008,  2009, 2016 en 2019 de (team-)coachopleiding aan de School voor Coaching te volgen. Een verrijking, ook voor mijn werkwijze als trainer. De accreditaties die ik in de loop van de jaren heb behaald voor de psychologische instrumenten MBTI, TTI Success Insights (DISC) en Profile Dynamics komen daarbij goed van pas.

In 2009 was er ruimte voor een nieuwe activiteit: het schrijven en uitgeven van het boek ‘Goede managers grommen niet’. Wat was dat leuk en spannend. Een eigen boek, een droom!

De afgelopen jaren heb ik het geluk gehad om bij veel bedrijven en instellingen te mogen trainen en coachen. Alleen of met een aantal trainers, coaches en acteurs uit mijn inmiddels hechte netwerk.
Ik spreek de wens uit dat ik dit nog heel lang op deze manier mag blijven doen.

Saskia